Parochieblad: 'Wegwijs |'t Klökske'
Jaargang 67 |  nr.25 | 9 december 2017 


Lees / download de actuele uitgave als pdf.  Klik hier >> 
Problemen met openen van dit bestand, klik hier.


Column van de pastor

DOE MEE 10 DECEMBER EN STEUN DE FAMILIE REZAIE 

Al 2 jaar woont de familie Rezaie in Nederland. Ze zijn gevlucht uit Afghanistan, waar de vader Jamal Rezaie een apotheek had. Hij werd gedwongen door de Taliban om dodelijke medicijnen voor te schrijven aan de regering.  Hij weigerde dat.
Zoon Haroon werd vervolgens bijna ontvoerd door deze Taliban. Ze zochten veiligheid en tja, noem dat dan maar  geluk, maar wie zou dat niet doen? Samen met de oma en 3 puberzoons kwam het gezin in Maastricht terecht. Daar leerden ze al snel mensen kennen. Ze probeerden de taal te leren. Ze helpen bij de activiteiten van het AZC en in de stad.
De jongens gaan naar school en oudste zoon Haroon werd op hele korte tijd een bekend gezicht in Maastricht. Actief bij diverse organisaties, vrijwilliger  bij Trajekt, de Happy kids, de Kunstketel in Malberg en student aan het UWC waar hij het goed doet. Hij spreekt inmiddels vloeiend en bijna vlekkeloos Nederlands, en ze proberen hier een nieuw bestaan op te bouwen.
Vele Afghanen mogen blijven maar deze familie moet terug omdat Nederland blijkbaar het land veilig genoeg vindt? De hele gemeenteraad van Maastricht steunt dit gezin en hebben op dinsdag 28 november een motie ingediend waar vrijwel iedereen achter stond.
Vervolgens ging Haroon op woensdag 29 november naar den Haag om alle handtekeningen in te dienen, die inmiddels opgehaald zijn.
Ook daar staat een deel van de politiek achter deze familie.
Helaas besliste de IND anders en moeten deze mensen op tijd van een maand Nederland verlaten. Ze hebben niks meer in Afghanistan. Alles achter gelaten op zoek naar veiligheid. Ook de achtergebleven familieleden zijn gevlucht. Terug naar een land waar het niet veilig is. Terug naar een leven vol gevaar. Terug naar een onzekere toekomst waarbij niemand zijn leven zeker is. Helaas heeft de staatssecretaris anders besloten. Het land zou veilig genoeg zijn? Maar ze gaan wel opnieuw een onderzoek doen, maar voor deze familie is dat te laat.
Nadat er op zondag 10 nov een demonstratie in Maastricht plaats vond gaan we nu weer verder !!!!!!!!
We vragen iedereen in de stad om met ons mee te doen: Zondag 10 december van 14.00tot 17.00 uur via plein 1992 naar OLV plein, Grote Staat en Markt. Maak geluid, loop mee, schreeuw mee, kom met je familie, je buren, je hondje, de kerk, de moskee, de rollator, laat je stem horen en we staan er allemaal samen voor!!!!!  

Voor info; Manon Pachen, Josje Godwin.

Pastor Mattie Jeukens ofm

Lees hier de pdf-versie van de column.


Eerdere  columns en complete edities van het parochieblad zijn te lezen in het archief.  Klik in het menu aan de linkerkant. 


Om de 14 dagen verschijnt het parochieblad. Het is het communicatieblad van de parochie naar de buurt en wordt gratis deur-aan-deur verspreid.
We financieren het met de reclame inkomsten.
Kopij moet 10 dagen voor de volgende datum van uitkomen ingeleverd zijn.

Contactpersoon voor advertenties: Thea Coenen, tel. 043 362 38 32
Voor kopij en andere zaken: Harrie Lamers, Parochiecentrum: Edisonstraat 2 6224 GK Maastricht, tel: 043 362 52 78
naar pagina kerk OLV van Lourdes - Maastrichtnaar pagina kerk H. Familie - Maastrichtnaar pagina H. Gulielmuskerk - Maastricht

Parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, H. Familie en H. Guliëlmus, Maastricht

parochiecentrum: 043 362 52 78 • bij nood: 043 631 45 00e-mailkerkbestuurparochiebijdragecolofonwebdesign

naar fotopagina naar activieitenkalender