Activiteiten

Voor mis-intenties, kijk bij H.Mismaandag 11 februari - 15.00 uur
LOURDESVIERING 2019

Op 11 februari 1858 verscheen Maria, de dame in het wit met een rozenkrans zoals Bernadette haar noemde, aan Bernadette Soubirous, een jong en eenvoudig meisje in Lourdes. Het bleef niet bij één keer. Nog 17 keer verscheen deze dame die zij de onbevlekt-ontvangene noemde aan Bernadette en zij vroeg Bernadette om er een kerk te bouwen en te bidden. Lourdes is een plek geworden van bemoediging en hoop op de eerste plaats voor de zieken en voor alle andere mensen. Lourdes geeft nog steeds kracht en vertrouwen. Op deze bijzondere dag 11 februari willen we dat ook gedenken in onze kerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes die daarnaar is vernoemd. De viering begint zoals altijd om 15.00 uur en daarna is er nog een ‘tas’ koffie en een stukje vlaai in het Trefcentrum. Van harte welkom.

BIJZONDERE GASTEN IN DE LOURDESVIERING

Bijzondere gasten in de Lourdesviering zijn op de eerste plaats de zieken en alle andere mensen die de voorspraak van Maria in roepen. Daarnaast hebben we ook bijzondere gasten: Onze nieuwe bisschop Harrie Smeets zal samen met een aantal collega’s van het dekenaat Maastricht voorgaan en de overweging verzorgen. En gelukkig komt ook dit jaar weer Beppie Kraft. Er is een lichtprocessie en een ziekenzegening. In Lourdes zijn weer medailles aangeschaft om net als elk jaar als herinnering aan de viering uit te delen.KERKDIENSTGEMIST.NL

Sinds februari 2019  kunnen we  alles wat er in de sacristie gebeurt uitzenden, maar zo  - in het kader van de privacy -  dat alleen het altaar en wie daar achter staat en het tv-scherm in beeld komen. We kunnen de uitzendingen ook terug zien tot 2 weken na dato.

Wat moet je doen?

Kijk via  www.kerkdienstgemist.nl - pagina O.L.V. van Lourdeskerk Maastricht
of
Download de app Kerkdienstgemist.nl,
selecteer Maastricht, vervolgens de OLV van Lourdes en klik op het driehoekje.

Dit alles is een proef, zodat we het ook in de grote kerk kunnen gaan doen. Het kan handig zijn om iemand in Canada of Australië dan een begrafenis mis te laten volgen.  Je zou dan ook een bruiloft of een uitvaart terug kunnen zien tot 2 weken na de feitelijke viering.

LAATSTE KUBIEKE METER UIT DE TUNNEL

Deze is te vinden in de kruiwagen in de hal van de kerk. De gravers zijn van Noord en Zuid bij onze kerk samen gekomen. Op vrijdag 16 mei 2014 was het zover. Onder grote publieke belangstelling, met een heerlijk zonnetje is de laatste schop uit de grond gegaan. Er kwam ook een dikke kei mee naar boven, die als aandenken nu voor de ingang van de kerk ligt met een gedachtenisplaatje. 

Een mooi gebaar: ‘steen-‘ of keigoed’, hoe je het wilt, maar goed is het wel zo. Het is een mijlpaal, die op bijzonder wijze is gevierd.

Gedachtenisplaat

Laatste zand uit tunnel
----

naar pagina kerk OLV van Lourdes - Maastrichtnaar pagina kerk H. Familie - Maastrichtnaar pagina H. Gulielmuskerk - Maastricht

Parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, H. Familie en H. Guliëlmus, Maastricht

parochiecentrum: 043 362 52 78 • bij nood: 043 631 45 00e-mailkerkbestuurparochiebijdragecolofonwebdesign

naar fotopagina naar activieitenkalender